GUIDE: Ørestikker


Ørestikker

Ørestikker er et yderst populært smykke, som rigtig mange ynder at bære, når det skal være meget simpelt og elegant. Når man er på udkig efter ørestikker, kan der opstå mange spørgsmål, og vi har derfor samlet de mest stillede spørgsmål her, så du kan få svar på alt, du skal vide om ørestikker.


Hvad er ørestikker??

Ørestikker er en type ørering, der sættes igennem hullet i øret med en lille stav, som låses bagpå. Det vil ofte være små øreringe, og de fungerer derfor rigtig godt som en fin, lille, elegant ørering. De er ikke som andre øreringe, da de sidder helt tæt på øreflippen.

Ørestik ørestikkere dansk designet i 18 karat forgyldt sterling sølv designet af Szhirley


 

Er der forskel på øreringe og ørestikker?

Ja, det er der. Øreringe kan fås i mange forskellige størrelser og former, og de kan virkelig stå ud med store hoops, statement øreringe eller ear cuffs. Ørestikker derimod er de perfekte øreringe, hvis du ønsker et lidt mere diskret og elegant look, og de kan fås både i guld, sølv eller guldbelagt, som perler eller diamanter og meget mere.

Hvordan passer jeg bedst på mine ørestikker?

Som med alt andet er det en rigtig god idé at passe på dine ørestikker, og det er der mange måder at gøre på. Undgå eksempelvis at sove med dine ørestikker, da det kan ridse dem, ligesom de kan blive ridsede, hvis de opbevares ovenpå hinande. Derfor bør du have dem adskilt, når du ikke har dem i.

Hvordan bør ørestikker opbevares?

Du bør opbevare dine ørestikker i et smykkeskrin, hvor de kan ligge hver for sig. På denne måde kan du undgå, at de ligger og ridser hinanden, ligesom at have dem i et lukket rum kan hjælpe til at de ikke oxiderer. Derfor er det bedste råd, at du opbevarer dem i en stofpose, så de kan ligge uden at blive ridsede.

 

#TWINKLES ØRERING - 14 KARAT GULD MED DIAMANT. Designet af Szhirley

 

Dropps By Szhirley diamanter

Hvordan bør jeg rense mine ørestikker?

Som med mange andre smykker er det bedst at rense dine smykker med en våd klud og noget vaskemiddel. Du kan lægge dine ørestikker i blød i et par minutter, hvorefter du bør tørre dem af med en ren klud. Hvis det er små ørestikker, kan det være et godt trick at bruge et vatpind, så du kan komme ind, hvor det kan være svært at rengøre med en klud..

Hvad gør jeg, hvis låsen til mine ørestikker bliver væk?

Hvis låsen til dine ørestikker bliver væk, kan man ofte erstatte den med en lås fra et andet sæt ørestikker. Har du ikke et par ørestikker mere, kan du købe en lås, der passer til dine ørestikker, så du kan bruge dem igen.

Må man sove med sine ørestikker i?

Det anbefales ikke, at du sover med dine ørestikker i. Det gør det ikke, at du både kan skade dit øre, men også selve ørestikken. Har du ørestikker med sten i, risikerer du at miste stenene, hvilket du selvfølgelig gerne vil undgå. Har du med et ædelmetal - som guld eller sølv - risikerer du også, at de bøjer, da disse typer metaller er bløde, og derfor har nemmere ved at bøje og dermed gå i stykker.


Øreringe og ørestikkere designet af Szhirley. Dropps By Szhirley

 

Dropps By Szhirley diamanter

Hvor længe må ørestikker sidde i?

Der er ingen regler for, hvor længe ørestikker må sidde i. Dog kan det være ubehageligt at sove med ørestikker i, samtidig med at du risikerer, at de går i stykker. Derfor anbefaler vi også, at du tager dine ørestikker ud, når du har haft dem længe nok til at måtte tage dem ud

Hvor ofte bør jeg skifte mine ørestikker?

Nye huller i ørerne: Hvornår må jeg skifte mine ørestikker? (til dem der lige har fået lavet nye huller)

Hvis du er en af dem, der lige har fået lavet nye huller, skal du beholde ørestikkerne i ørerne i i hvert fald 6 uger, da du ellers risikerer, at de hullet vokser sammen igen. Efter 6 uger kan du derfor skifte dine ørestikker ud med nogle andre, men indtil må du væbne dig med tålmodighed.

Kan man have flere ørestikker i øret på en gang?

Ja, det kan du sagtens. Det kræver bare, at du har flere huller i ørerne, hvor ørestikkerne kan sidde. Har du kun ét hul, kan du selvsagt kun have ét sæt ørestikker i på en gang.

Er det moderne med flere ørestikker i øret?

Ja, det er meget moderne med flere ørestikker i øret. Med flere ørestikker i ørerne får du mulighed for at style på forskellige måder, og det kan være med til at pifte et outfit meget op.

 

Hvad betyder en ørestik i venstre øre?

Som kvinde betyder det ikke noget, at du har en ørestik i venstre øre. På mandesiden havde sømænd historisk haft øreringe i venstre øre.

 

Hvad betyder en ørestik i højre øre?

Ligesom det ikke betyder noget, at kvinder har ørestikker eller øreringe i venstre øre, er der heller ikke nogen symbolsk betydning i at have det i højre øre. For nogle år tilbage har der dog været den opfattelse, at når mænd bar en ring i højre øre, så var dette et udtryk for, at han var homoseksuel. I dag skriver vi dog 2022, og det er ikke længere noget, man forbinder med hinanden.

Dropps By Szhirley diamanter

 

← Ældre indlæg Nyere indlæg →