Loading...

GUIDE: Adventskalender

En adventskalender kan være et rigtig godt tiltag til julen, hvor man kan opbygge noget glæde for modtageren, imens ventetiden til juleaften skal overstås. I denne guide har vi samtalet nogle af de mest hyppige spørgsmål, og prøver at danne et overblik over, hvad der er værd at vide, når det handler om adventskalendere.

Hvad er en adventskalender?

En adventskalender er en kalender, hvor modtageren hver søndag i advent får en gave. På mange måder minder det om en pakkekalender, men i modtsætningen til pakkekalenderen gives de kun én gang om ugen. Derfor er der også mulighed for at gaverne i adventskalenderen er en anelse større.

Dropps By Szhirley diamanter


Hvad er advent?

Advent kommer fra det latinske ord “Adventus Domini”, som også betyder Herrens Komme, og det er den periode i kirkeåret, hvor man forbereder sig på Jesus’ fødsel. Det er de fire søndag op til juleaften, og hedder henholdsvis 1., 2., 3., og 4. søndag i advent. I tilfælde af, at juleaften er en søndag vil 4. søndag i advent også være juleaften.

 

Hvorfor fejrer vi advent?

Man kan sige, at vi fejrer advent for at fejre, at Jesus kommer. Vi markerer ventetiden frem til Jesu fødsel, og det er blevet tradition at give adventsgaver til folk, man holder kært.

Dropps By Szhirley adventskalender

Dropps By Szhirley diamanter

 

Hvor stammer traditionen med adventskalender fra?

Adventskalenderen er et alternativ for pakkekalender og gives således kun fire gange; nemlig én for hver søndag i advent, og traditionen kommer fra Tyskland, som  var de første til at indføre det. Det er en super måde for børnene at holde den lange ventetid til juleaften ud.

 

Hvor mange pakker er der i en adventskalender?

Der er fire pakker i en adventskalender, som gives hver søndag i advent. Hos mange bliver gaverne en anelse større jo tættere, vi kommer på julen, men det er der ingen regler for. Nogle familier har pakkekalender i stedet for adventskalender, men så indeholder pakkekalenderen 24 gaver, da denne så gives hver dag. Her vil gaverne i de fleste tilfælde være små, sjove ting, som modtageren kan hygge sig med.


Dropps By Szhirley adventskalender. Smykker og accessories

Dropps By Szhirley diamanter


Hvornår åbner man adventskalenderen?

Man åbner adventskalenderen hver gang det er søndag i advent. Det vil altså sige, at adventskalenderen skal åbnes den 1., 2., 3., og 4. søndag i advent. De fleste foretrækker at åbne adventsgaverne om morgenen, da det kan være svært at holde spændingen ud.

Hvorfor give en adventskalender i gave?

Der kan være mange årsager til at give en adventskalender i gave. Har man børn, kan det være en god måde for dem at holde ventetiden til juleaften ud, imens det til lidt ældre modtagere er en sød tanke, der viser, at man værdsætter dem og tænker på dem.

Dropps By Szhirley diamanter


Hvad er en god adventsgave?

En god adventsgave kan være rigtig mange forskellige ting. Der er ikke noget rigtigt og forkert, og med adventsgaver er det ofte tanken, der tæller. Det kan derfor være helt små gaver, der faktisk viser at være de bedste. Ofte vil adventsgaver heller ikke være helt så dyre som julegaverne, men det afhænger meget af familierne, og hvad traditionen er for adventsgaver. I og for sig vil alle adventsgaver være gode adventsgaver.


Dropps By Szhirley adventskalender. Julen 2022

Dropps By Szhirley diamanter

Hvad bør budgettet for en adventskalender være?

Der er ikke noget rigtigt og forkert svar på, hvad budgettet for en adventskalender bør være. Nogle familier bruger det som en mulighed for at give lidt flere gaver, hvis ønskelisten er lang, imens det for andre familier kan være hjemmelavede eller mindre gaver, der gives. Som det altid er med gaver, er det jo tanken, der tæller.


Smykke julekalender 2022 | Shop årets pakkekalender til hende

Dropps By Szhirley diamanter

← Ældre indlæg Nyere indlæg →