Loading...

Sådan passer du på dine smykker

Smykker skal plejes
Smykker skal bæres med omtanke – du bør ikke tage dem med i haven, gøre hovedrengøring, træne, tage bad osv med dem på. Undgå at parfumer, cremer, saltvand, klor o.l. kommer i kontakt med dine smykker.


Hvordan skal smykker opbevares?
For at smykkerne bevarer deres glans, er det vigtigt at de opbevares i stofposer, små plastposer eller en glas eller plastboks hver for sig, så ikke de ridser hinanden. De bør heller ikke udsættes for sollys og luft, som misfarver. Ligger smykkerne fremme, oxiderer de nemmere.


Sov ikke med smykker
Vi anbefaler ikke at sove med smykker. Man kan komme til at lægge sig ovenpå smykket, og dermed beskadige smykket. Smykket kan blive bøjet, eller i værste fald knække hvis man sover med smykket. 


Hvorfor oxiderer sølvsmykker?
Sølvsmykker kan oxidere, altså blive sorte. Der ikke er noget galt med kvaliteten af dit sølvsmykke, fordi det får en oxideret overflade, der godt kan se snavset ud. Det er blot en proces, der kan ske, når ilt fra luften og syre, sved og varme fra din krop kommer i kontakt med smykket. Visse typer medicin fremmer også oxidering af sølv.

Derudover samler smykker også nemt snavs fra creme eller andre produkter på din hud. Rengør derfor jævnligt smykkerne og puds med en pudseklud eller sølvrens. En sølvpudseklud, som kan købes i de fleste supermarkeder, kan vi anbefale at bruge.  

Uanset om du bærer dine smykker lejlighedsvis til fest eller til hverdag, vil du på et tidspunkt komme ud for, at et smykke bliver ødelagt. Det kan være sket ved et uheld eller slitage. Dit smykke slides ved almindeligt brug, og du skal være opmærksom på, at slitage og skader opstået som følge af forkert brug ikke er omfattet af garantien.