GUIDE: Forgyldning


Hvad er forgyldning?

Forgyldning er, når man tilføjer et lag guld til et andet materiale, såsom eksempelvis træ, sølv eller sten. Et smykke, der er forgyldt, er altså ikke lavet af guld, selvom det fremstår sådan.


Hvorfor vælge forgyldning i stedet for massivt guld?

Der kan være forskellige årsager til, at man vælger forgyldning i stedet for massivt guld. En af de helt klare årsager er, at det ligner guld, men ikke er nær så dyrt. Derudover er det et uædelt metalt, hvorfor smykket normalt er mere robust.

Catching Dreams 18 karat forgyldt

Forgylder man ægte guld?

Nej, man forgylder ikke ægte guld. Det, man i stedet gør, er at man tager et andet materiale, såsom træ, sten eller sølv, som dermed bliver forgyldt og fremstår som guld.

Hvilke metaller kan man forgylde?

Da forgyldning er processen, hvorpå man tilføjer et tyndt lag guld til et andet materiale, kan man forgylde alle metaller, man er interesseret i at få forgyldt.

Hvor længe holder en forgyldning?

Da det kun er et tyndt lag guld, der bliver lagt på materialet, er det meget forskelligt, hvor længe en forgyldning holder. Det afhænger f.eks. af, hvordan eksempelvis smykker bliver brugt.

Dropps By Szhirley 18 karat forgyldte smykker

Dropps By Szhirley diamanter

Kan man forgylde slidte smykker?

Ja, det kan du godt. Du skal bare være opmærksom på, at hvis dine smykker er ridsede ville det kunne ses i forgyldningen. Sørg derfor, at dine smykker er polerede, så der ikke er ridser eller mærker.

Hvor kan jeg få forgyldt mine smykker?

Du kan få forgyldt dine smykker mange steder. De fleste smykkebutikker tilbyder at forgylde dine smykker.

Hvad koster det at få forgyldt mine smykker?

Det er forskelligt, hvad det koster at få forgyldt dine smykker. De fleste opererer ud fra en pris pr. gram, som kan svinge mellem 15 og 40 kr., alt efter hvor du får det gjort.


FeatherEye i 18 karat forgyldt Sterling sølv

Dropps By Szhirley diamanter

Hvordan passer jeg på mine forgyldte smykker?

En god måde at holde dine smykker forgyldte og passe godt på dem er ved at skylle dem i lunkent vand og tørre dem af med en blød klud. Du skal dog ikke gøre det for ofte, da det vil slide smykket. Guldbelægning bliver naturligt slidt af med tiden, og de holder ca. 2 år.

Find dit næste smykke hos Dropps by Szhirley. Se blandt andet vores store udvalg af ankelkæder, ear cuff og statement øreringe

← Ældre indlæg Nyere indlæg →