GUIDE: Konfirmationsgaver 2024

Konfirmationen er den helt store dag for unge drenge og piger.

Det er her, de for første gang træder ind i de voksnes rækker, og det er en stor dag for såvel de unge som familierne. Nedenfor har vi lavet en lille guide til dig, der bliver konfirmeret eller har et barn, der skal konfirmeres.

Hvad er traditionen for konfirmationsgaver?

Der er lidt forskellige traditioner for konfirmationsgaver. Det er blandt andet en tradition, at gudmor til konfirmanden giver en salmebog. Nu om dage er det meget normalt at give penge eller lidt dyrere gaver, end man ville gøre til fødseldage eller juleaftener.


Hvad bør budgettet være?

Der er ikke noget rigtigt eller forkert budget på en konfirmationsgave. Det er meget normalt, at forældre giver gaver, der koster fra mellem 1.000 - 6.000 kr., imens nogle naturligvis giver dyrere gaver.

 

Hvad ønsker konfirmander sig i dag?

Konfirmander ønsker sig mange forskellige ting. Det kan være alt lige fra et sæt klassiske perleøreringe eller et par ultra moderne hoops til en ny tablet eller en rejse. Nedenfor har vi lavet en liste med gode konfirmationsgaver til både ham og hende, så du kan få noget inspiration.


Konfirmand 2023 gaven til hende

12 gode konfirmationsgaver til hende 2024

Vi har fundet flere bud på gode konfirmationsgaver til hende. For hvad giver man til konfirmation i 2024? Det kommer jo både an på, hvad hvad står på konfirmandens ønskeliste, hvad du har budget til, og også hvad du har lyst til at give. Det nemme valg er jo penge, men hvis du gerne vil gøre konfirmationsgaven mere personlig - især hvis der er tale om en konfirmationsgave fra forældre eller nær familie - så tjek listen herunder.

Og pssst ... på siden her finder du også smykker til konfirmation.

konfirmationsgaver til hende 2024

 • Halskæde med dato - Et glimrende bud på en gave til konfirmation, som ikke alene fungerer som smykke, men også som et minde om den store dag, er vores #DatePlate-halskæder. Du vælger selv datoen, således du kan skræddersy den til konfirmanden. Vores #DatePlate fås både i søvl og guld. Se dem alle her.

  • Måne ørering - Giv et par måneøreringe i konfirmationsgave. Månen, et tidløst symbol på fornyelse og kvindelighed, afspejler konfirmandens overgang til en ny fase i livet. Disse øreringe vil ikke blot være en smuk tilføjelse til hendes smykkesamling, men også en daglig påmindelse om din støtte og kærlighed på hendes rejse.
  • En rejse - En rigtig god gaveidé, som samtidig fungerer som et minde, er en rejse. Det kan for eksempelvis være en tøsetur til London eller en anden storby.
  • Workshop eller kursus - Giv en gave, der udvikler færdigheder eller hobbyer, som konfirmanden er interesseret i, f.eks. et kursus i fotografi, en makeup-workshop eller et skriveværksted.
  gave til konfirmanden 2024
  • Hænge øreringe - En af tidens tendenser, der helt sikkert også kommer til at afspejle sig i konfirmationsgaverne i 2024, er hængeøreringe. Vælg mellem øreringe med perler, søde vedhæng, krystaller og fjer.
  • Skræddersyet parfume - En oplevelse hvor konfirmanden kan skabe sin egen parfume, hvilket giver en helt unik og personlig gave.
  • Designer notesbog - En smukt designet notesbog til at nedfælde tanker, drømme eller dagbog i. Overvej en, der kan gøres personlig med konfirmandens navn eller initialer.
  • Smykkeskrin - Et smukt og elegant smykkeskrin til at opbevare de smykker, hun måske allerede har fået, eller vil få i fremtiden.
  • Subscription box - En abonnementskasse med månedlige overraskelser inden for et interesseområde, som bøger, skønhedsprodukter, eller kreaprojekter.
  • Oplevelser - Et godt bud er også at give hende oplevelser. Det kan være alt fra faldskærmsudspring til en shoppetur med afsluttende middag. Det er et minde for livet, og noget I kan lave sammen.
  • En ny computer - Der går ikke længe, før hun går ud og folkeskolen og måske skal videre på en ungdomsuddannelse. Derfor er det oplagt at give hende en ny computer, så hun er klar til skolestart.
  • Håndskrevet brev - En personlig gave, hvor du deler visdomsord, råd, og kærlige tanker med konfirmanden, som hun kan se tilbage på i fremtiden.


  Konfirmand 2023 gaven til ham

   

  8 gode konfirmationsgaver til ham 2024

  • #DatePlate - Er du på udkig efter en gave, som han kommer til at huske, og som samtidig fungerer som et smykke, så er vores #DatePlate det helt rigtige valg. Du kan vælge den i både sølv og guld, og du vælger selv datoen, så den passer perfekt til hans store dag.
  • En ny computer - Hvadend han spiller meget computer eller ej, så er en ny computer helt sikkert et godt valg, da du enten kan give ham en skolecomputer eller gamercomputer.
  • En spillekonsol - En god måde at bruge tid med sine venner på, er ved at spille spil. Her kan du give ham en Xbox, Playstation 5 eller lignende, så han kan hygge med drengene.
  • En rejse - Er han en rigtig fodbolddreng, er det ideelt at give ham en rejse til eksempelvis England og tage ind og se en kamp.
  • Et elegant herreur - Nu hvor han er trådt ind i de voksnes rækker er det oplagt at give ham et elegant ur, han kan gå med og have i mange år. Det vil samtidig være et minde om den store dag
  • Barbermaskine - Med indtrædelsen i de voksnes rækker begynder der også så småt at komme skæg. Hvorfor ikke give ham en trimmer?
  • Gokart - En sikker vinder hos de fleste er at tage ud og køre gokart. Det har en masse spænding, og det er ekstremt sjovt.
  • En højtaler - Nu er det snart tid til, at han begynder at gå til fester, så hvorfor ikke hjælpe ham på vej med en højtaler, så han kan høre alle de gode sange?

   Gode konfirmationsgaver fra forældrene 

   • En ny telefon - En af de mest populære gaver til konfirmationen er uden tvivl en telefon. Der er næsten også garanti for, at en ny telefon står øverst på ønskelisten.
   • #DatePlate - Giv et smykke, som ikke kun ser godt ud, men også for altid vil minde dit barn og den store dag. Det kan du gøre med vores #DatePlate, hvor du selv vælger dato, samt om den skal være i guld eller sølv.
   • En ny computer - En anden klassiker at give er en ny computer. Flere og flere er begyndt at bruge computer i skolen, så hvorfor ikke give en ny, der virker som den skal.
   • En rejse - Selvom det kan være en meget dyr gave, bliver konfirmanden helt sikkert lykkelig over at få en rejse i gave.
   • Ny høretelefoner - Det er også en sikker vinder at give konfirmanden et par lækre hørebøffer eller høretelefoner.

   Pengegaver til konfirmanden

   Mange konfirmander ønsker sig penge, så de kan starte en opsparing, men det kan godt være lidt kedeligt “bare” at give penge. Derfor får du her tre fede måder at give penge på:
   • “Økonimisk indsprøjtning” - En sjov måde at give penge på samtidig med, at du leger med ordene, er ved at lægge penge ind i nogle kanyler, som du giver konfirmanden.
   • Pizza - Alle elsker pizza. Alle elsker at få penge. Hvorfor ikke lave en pizza ud af penge og lægge i en pizzaæske?
   • Pengetræ - Penge gror ikke på træerne ... men med et pengetræ kan du alligevel lidt få dem til at gro på træer.

   Hvor mange penge giver man i konfirmationsgave?

   Der er ikke noget rigtig og forkert i forhold til beløb, når man giver penge i konfirmationsgaver. Det afhænger naturligvis meget af, hvilket forhold du har til konfirmanden, hvad I plejer at give for, og hvordan den økonomiske situation ser ud.


    Konfirmand 2023 ham og hende

    ← Ældre indlæg Nyere indlæg →