GUIDE: Hvad er en ankelkæde ?

Det er super in at bruge klikke en elegant og feminin kæde rundt om en sommerbrun ankel. Ankelkæden fremhæver på fineste vis anklens flotte form og er med til at give dine sommerfødder lidt ekstra shine og personlighed.

Samtidig er sommer og varme jo ofte lig med ankelkæder. Derfor er der bare en særlig let og bekymringsfri vibe omkring det at bære en kæde omkring anklen. Det rimer på lange lyse sommeraftener, kølig rose og strandture. Den perfekte sommer accessorie!  

Indimellem bliver vi spurgt, om kæden også kan bruges om vinteren eller i efteråret – og det synes vi faktisk sagtens den kan. Længere nede i indlægget giver vi blandt andet stylingtips til, hvordan du kan bruge en kæde om anklen uanset sæson.


Så læs videre her, og bliv meget klogere på, hvornår og hvordan du bruger en kæde omkring anklen.

Bawlin ankelkæde dansk design af Dropps By Szhirley

 

Hvad er en ankelkæde?  

En ankelkæde er et smykke, som består af en kæde i enten ædelmetal, snor, læder eller andet materiale, der kan sættes fast omkring din ankel. Kæden kan være udsmykket med perler, sten eller vedhæng i enten guld, sølv eller andre metaller.

Kæder til anklen fås i et væld af designs og er superflot at kombinere med andre kæder og tåringe - og måske endda en flot nailpolish i din yndlings-farve.

 

Hvad symboliserer en ankelkæde?

En ankelkæde symboliserer i nogle kulturer den tilhørsgruppe eller etnicitet, som bæreren af kæden tilhører. I den vestlige kultur i dag har en kæde om anklen i sig selv ikke nogen speciel symbolik, men den repræsenterer i stedet værdier som femininitet og elegance.  

En kæde til anklen er et meget subtilt og diskret smykke, som samtidig udstråler masser af ynde og skønhed.

Hvornår stammer ankelkæder fra?

Ankelkæder stammer fra det gamle Egypten, og har derfor en historie, der går hele 5.000 år tilbage i tiden. De første tegn på ankelkæder i oldtiden, er fundet ved arkæologiske fund, der stammer fra netop den tidsperiode. Kæden om anklen er altså en ægte, tidløs smykke-klassiker!

Det er nemt at forstå de gamle egyptere, for en kæde omkring anklen er bare supersmuk og slet ikke til at stå for. Selv i dag er kæden til anklen et utroligt populært smykke – dét kan man da kalde et langtidsholdbart design.

 

Hvornår kan man bruge en ankelkæde?

Du kan bruge din ankelkæde uanset årstid eller outfit. Det er dog mest udbredt at bruge en kæde om anklen, når du bærer tøj, som viser dine ankler. Det kan for eksempel være, når du har shorts, en sommerkjole eller et par opsmøgede jeans på.

Selvom det er helt oplagt at bære en kæde om anklen til dine sommerlige outfits, så kan du alligevel sagtens have din kæde på, når det er koldt i vejret. Sæt kæden udenpå et par flotte glimmerstrømper eller tag et par ankelstrømper på og smøg dine jeans en anelse op, så kæden om anklen titter frem.

Hvis du er glad for din kæde til anklen, kan du også sagtens beholde den på uanset, om den er synlig eller ej. Det vil være et smykke, som kun du ved, at du har på. Og det kan i sig selv være en god følelse – at udsmykke sig kun for sin egen skyld.

 

Kan man have en ankelkæde uden på strømper?

Ja, du kan sagtens have en ankelkæde på, selvom du har strømper på. Det vil give dig en cool og unik vibe at bruge kæden på en anden måde end de fleste. Det kan være udenpå et par feminine glimmerstrømper eller et par trendy tennisstrømper.

I øjeblikket giver smykke-trenden mulighed for, at du bruger smykker på en personlig måde. Derfor er der heller ingen grænser for hvornår eller hvordan du kan style og bruge en kæde omkring anklen – der er fri leg til at eksperimentere!

 

På hvilken ankel skal jeg bære min ankelkæde?

Ankelkæder til kvinder kan bæres omkring både højre og venstre ankel. Det er helt op til dig! Men du kan for eksempel overveje, om kæden skal matche en tåring på en bestemt fod, eller om du har nemmere ved at lukke kæden, hvis den sidder på en særlig ankel.  

Flere af kæderne fra DroppsBySzhirley har flere funktioner, så den både kan også bruges omkring anklen, håndleddet og halsen. Så udover at du frit kan vælge, om kæden skal sidde på højre eller venstre ankel, så kan du med en 3-i-1-kæde altså også bruge den andre steder på kroppen.

 

Er ankelkæder moderne?

Ja, ankelkæder er meget moderne! En kæde omkring anklen er slet ikke til at komme udenom, hvis du leder efter perfekte sommer accessorie til at fuldende et fantastisk sommer-look. Du kan bære en eller flere kæder omkring din ankel – begge dele er top trendy!

 
Hos DroppsBySzhirley finder du året rundt et smukt udvalgt af ankelkæder i guld eller sølv. Szhirley designer eller håndplukker selv hver enkelt kæde og flere af dem er perfekte til at mixe med hinanden.

 

Pearlfect ankelkæde designet af Dropps By Szhirley

ankelkæde ankelkæder DroppsBySzhirley Guides

← Ældre indlæg Nyere indlæg →