GUIDE: Spørgsmål og svar om halskæder

Når man er i markedet for at købe en ny halskæde, opstår der ofte rigtig mange forskellige spørgsmål.

Det kan være alt lige fra, hvor lang en halskæde skal være, til hvordan man bedst muligt opbevarer den, eller hvilken type kæder der findes. Derfor har vi her samlet nogle af de mest efterspurgte og besvaret dem, så du kan få besvaret alle de spørgsmål, du måtte have.

Danske design halskæder. Designet af SzhirleyHvad er en halskæde?

En halskæde er det smykke, man bærer om halsen. Halskæder kan være lavet af forskellige materialer såsom guld eller sølv. En halskæde kan også variere meget i både tykkelse og længde, og man kan få halskæder både med og uden vedhæng, alt efter hvad man foretrækker.

Hvor lang skal en halskæde være?

Der er ikke ét svar til, hvor lang en halskæde skal være, da det afhænger ekstremt meget af folks præferencer. Nogle kan godt lide, at halskæden er helt kort, imens andre foretrækker, at den går længere ned, så man nemmere kan stacke den med andre halskæder. Du kan læse meget mere om, hvor lang en halskæde skal være lige her:

https://droppsbyszhirley.dk/blogs/guides/guide-storrelsesguide-til-halskaeder-armband-og-ringe

Hvor tyk skal en halskæde være?

Ligesom med længden er der ikke noget ensidigt svar om, hvor lang en halskæde skal være, da det igen afhænger meget af, hvad du selv synes om. Et godt udgangspunkt kan være, at en tynd halskæde, hvorimod en tyk halskæde har et lidt mere rustikt look.


 

Hvilke typer af kæder findes der?

Ankerkæde
En ankerkæde er en halskæde, der består af flere ovale led, som binder halskæden sammen. Leddene er facetslebet, således at lyset reflekteres i de mange forskellige facetter. Du kan få ankerkæder i både guld og sølv.

Box chain kæde
En Xox chain kæde er en halskæde, der er bundet sammen af fire små led, der tilsammen danner en lille, åben firkant.

Slangekæde
En Slangekæde er en halskæde, der består af små ringe, som sammen danner en slank kæde med et glat look. En slangekæde er lavet således, at der ikke kan gå knude på den, fordi strukturen i den er halvstiv.

Venezia kæde
En Veneziakæde minder på mange måder om en Box chain kæde, da denne også er bygget af små, firkantede led. Grundet Veneziakædens polerede flader reflekterer den flot lyset.

Panserkæde
En panserkæde er en halskæde, som er dannet af en masse ovale led, som i de fleste tilfælde vil være facetslebne.Ballchain kæde
En Ballchain kæde er en kæde, der er lavet af en masse små kugler, deraf af “Ball”. Den fungerer rigtig godt med vedhæng.

Perlekæder
En perlekæde er en halskæde, der består af perler, som navnet antyder. Det kan både være Natur- eller Kulturperler, men også Ferskvands- eller Saltvandsperler. Hos Dropps By Szhirley sælger vi mange forskellige perlekæder.

Choker
En choker halskæde er et nyt begreb, som har vundet frem. En choker halskæde er kendt for at være lidt kortere, men også lidt tykkere end mange andre halskæder. Grundet en Chokers tykkelse står den tit ud i forhold til andre halskæder.

Hvordan opbevarer jeg bedst min halskæde?

Der er forskellige måder, du kan opbevare din halskæde på. En god måde er blandt andet at bruge et smykkeskrin, hvor de kan ligge, uden at din halskæde bliver filtret helt sammen. Du kan også hænge dine halskæder eller bruge den originale æske, så du sikrer dig, at dine halskæder ikke vikler sig ind i hinanden.

Hvordan renser jeg min halskæde?

Når du skal rense din halskæde, er det en god idé at gøre som med mange af dine andre smykker. Du kan nemlig rense din halskæde ved at lægge den i blød i lunkent vand med blid sæbe, hvorefter du kan skylle din halskæde i koldt vand og tørre den med en ren klud.

Hvad symboliserer en halskæde?

Det kommer meget an på, hvad du bruger som eventuelt vedhæng. Her kan du f.eks. bruge noget spirituelt, præcis ligesom Szhirley, en speciel dato eller noget andet, der betyder noget for dig.

Dropps By Szhirley DatePlates

Er halskæder moderne?

Ja, halskæder er meget moderne. Det er et smykke, der altid har været meget populært, og halskæder går næppe af mode lige foreløbig.

Hvilken halskæde skal jeg vælge?

Det afhænger meget af, hvad din smag er. Du kan både få halskæder med og uden vedhæng, i guld og sølv og meget andet. Du kan se hele vores udvalg af halskæder lige her: https://droppsbyszhirley.dk/collections/halskaeder
← Ældre indlæg Nyere indlæg →