GUIDE: Alt du skal vide om zirkoner

Zirkon er en ædelsten, som ofte bliver brugt i smykker, (øreringe, vedhæng, fingerringe, you name it ...) præcis ligesom diamanter kan blive brugt i smykker.

Zirkon er et af de mest anvendte typer af sten, der bliver brugt i smykker, da de kan virke som et billigere alternativ til diamanter. Zirkon kaldes også “cubic zirkonia”.Er en zirkon en ædelsten?

Ja, det er en ædelsten. Den er fremstillet naturligt, og man kan få den i forskellige farver. Dog skal du være opmærksom på, at den zirkon vi oftest ser i smykker faktisk, er den føromtalte “cubic zirkonia”, da den skinner mere og er mindre skrøbelige en den oprindelig zirkon fra naturen.  

Hvad er forskellen på en zirkon og en diamant?

For mange kan det være svært at se forskel på en zirkon og en diamant, da de ligner hinanden rigtig meget. Den største forskel vil derfor primært være værdien, da diamanter er noget dyrere end zirkoner. Derudover er der også en smule forskel i vægt og den måde, lyset bliver reflekteret i dem.


Hvor stammer zirkoner fra?

Zirkoner har kunnet findes i en række lande i blandt andet Australien, Brasilien, Cambodja, Myanmar, Rusland, Frankri. Dog bliver de primært gravet ud i Cambodja og Thailand i dag, og blev populære tilbage i det 6. århundrede, hvor de vandt frem i Italien.


 

Hvorfor hedder det en zirkon?

Det er svært at give et præcist svar på, hvorfor det hedder en zirkon, men det menes, at det kommer fra ordene “zar” og “gun”, som betyder guld og farve.

Pleje og opbevaring af dine zirkoner

Når du ejer smykker med zirkoner, er det vigtigt, at du passer på dem, så de ikke bliver ridsede. Derfor kan det være en rigtig god idé at have det i et smykkeskrin eller lignende, hvor de kan ligge alene, så de ikke ridser op mod noget andet. For at rense zirkoner, er det en god idé at bruge vand, noget opvaskemiddel og så en tandbørste.
Du dypper tandbørsten i vand med opvaskemiddel, hvorefter du skal skrubbe dine zirkoner. Til sidst skyller du dem rene

Hvordan renser jeg min halskæde?

Når du skal rense din halskæde, er det en god idé at gøre som med mange af dine andre smykker. Du kan nemlig rense din halskæde ved at lægge den i blød i lunkent vand med blid sæbe, hvorefter du kan skylle din halskæde i koldt vand og tørre den med en ren klud.

Hvad symboliserer zirkoner

I det 6. århundrede, hvor zirkonerne begyndt at vinde frem, mente man, at zirkonerne var et symbol for ære, rigdom og klogskab. Der var derfor stor prestige i at have zirkoner.Er zirkoner dyre?

Nej, zirkoner er ikke nær så dyre, som eksempelvis diamanter. Det er også derfor, at zirkoner er så populært at bruge, da det kan være et billigere alternativ til diamanter.

Hvad er zirkoner lavet af?

En zirkon er en ædelsten, som bliver minet, og de findes i mineralet og baddeleyit. Dog kan zirkoner også fremstilles kemisk, hvor de bliver betegnet som kubisk zirkonia.

Find dit næste smykke hos Dropps by Szhirley. Se blandt andet vores store udvalg af ankelkæderear cuff og statement øreringe

← Ældre indlæg Nyere indlæg →