GUIDE: DIAMANTER

Diamanter er en naturlig og nok også den mest populære ædelsten i verden, som er flere millioner om at blive lavet flere hundrede kilometer under jordens overflade.

Diamanter bruges typisk i smykker, da de er utroligt smukke. Det er den mest velkendte og efterspurgte ædelsten, der findes. Nedenfor svarer vi på nogle af de mest stillede spørgsmål omkring diamanter.


Dropps By Szhirley diamanter

Hvad er en diamant?

En diamant er en ædelsten, der dannes under jordens overflade. Skabelsen af diamanter kan være flere millioner år undervejs og bliver skabt, når kul bliver udsat for både høj varme og højt tryk.

Hvad er diamanter lavet af?

Diamanter er en ædelsten, der har været millioner af år undervejs. Diamanter bliver lavet op mod 250 kilometer under jordens overflade, hvor den bliver udsat for ekstrem høj varme og tryk.

Hvor i naturen dannes diamanter?

Diamanter skabes flere hundrede kilometer under jordens overflade.

#DATEPLATE VEDHÆNG OG HALSKÆDE 50 CM - 14 KARAT GULD MED DIAMANT

Hvor i naturen dannes diamanter?

Man kan finde diamanter under jordens overflade, hvor de bliver gravet fri. En stor del af verdens diamanter kommer fra Brasilien, Sydafrika, Indien og andre eksotiske lande.

 

Hvad bruger man diamanter til?

Man bruger typisk diamanter til smykker, da de er utroligt smukke. Mange investerer i diamanter, da de ofte har det med at stige i pris. Diamanter kan faktisk også bruges til bore- og skæreformål, hvis de er urene eller misfarvede, da disse ikke kan bruges til smykker.

Dropps By Szhirley diamanter

 

Hvilke egenskaber har diamanter?

Diamanter har en rigtig høj hårdhed, hvilket gør at de kan tåle mange ting. Samtidig har den god varmeledningsevne, hvorfor de er ekstremt brugbare til skære- og boreformål.

Hvordan ved jeg, om det er en ægte diamant?

Det kan være ekstremt svært at se, om en diamant er ægte, men der findes faktisk måder, man kan teste det på. Da diamanter har så høj hårdhed, kan de kun beskadiges af andre diamanter, og du kan derfor bruge sandpapir til at teste ægtheden. En ægte diamant vil ikke tage skade af at blive slebet med sandpapir, hvorimod en falsk diamant vil.

Hvorfor er diamanter dyre?

Diamanter er sjældne og specielt naturligt farvede diamanter er ekstremt sjældne, hvorfor de kan være svære at få fat i. Den høje efterspørgsel kombineret med et lavt udbud gør, at prisen stiger meget.

#STARBRANCH - ØRERING MED FARVEDE ZIRKONER - 18 KARAT FORGYLDT

Hvilke typer af diamanter findes der?

 

  • Rubin
  • Rubiner kan variere fra en dyb rød farve til en bleg lyserød. Det er en af de mest efterspurgte og populære ædelsten, og de er da også meget sjældne og dermed også meget kostbare.

  • Smaragd
  • En smaragd er kendt for sin grønne farve. Ligesom rubinen er den en af de mest kostbareste man kan finde, og en dyb grøn smaragd med få uklarheder er af allerhøjeste kvalitet.

  • Safir
  • En safir kan findes i et væld af farver - undtagen rød - hvor de mest normale dog er blå, pink, grønne, gule og farveløse. Safirer der er rent blå er de mest eftertragtede og kostbare, da de er meget sjældne.

  • Zirkon
  • En zirkon er en smykkesten, der haren høj lysbrydning, og som er transparent. Du kan få en zirkon i en masse farver, hvor de mest normale er grøn, grå, blå, gul og rødbrun.

  • Ametyst
  • En ametyst er en lilla eller purpur diamant, som kan variere i farven. Den kan gå fra at være en lys lavendel til mørk violet. Den kan også have rødlige undertoner, hvilket gør den purpur. Med tiden er ametysten blevet mere hyppig og er derfor ikke helt så værdifuld som nogle af de førnævnte.

 

 

Dropps By Szhirley diamanter

← Ældre indlæg Nyere indlæg →