Bryllupssmykker - 5 gode råd når du vælger brudesmykker

Brullyps smykker

Brylluppet er den helt store dag i dit liv, og alle ting skal stå helt perfekt. Lige fra kjolen til smykkerne til blomsterne. Der skal være styr på det hele. Men det kan være lidt svært at finde hoved og hale i, hvilke smykker du skal bære på den store dag, og hvilken type smykke der passer til hvilken slags brudekjole. Derfor giver vi dig i denne guide 5 gode råd, når du skal vælge brudesmykke. Det er lige fra, hvilke du skal have på, til om de skal være af guld, sølv eller perler. Læs med her og bliv klogere på din store dag.

Hvilke smykker har bruden på?

Det er selvfølgelig forskelligt fra brud til brud, hvilke smykker hun har på, men generelt er der nogle gode tommelfingerregler, som er gode at følge. Det er jo ingen overraskelse, at vi mener, at smykker virkelig kan fuldende et look, og det samme gør sig naturligvis gældende til brylluppet.

Det er dog en god idé ikke at overdrive alt for meget, og mantraet “less is more” er godt at følge på sin bryllupsdag. Hold dig til enkle bryllupssmykker og gerne et armbånd eller halskæde. Ringe behøver du ikke, da du jo har forlovelses- og vielsesring. Drop også uret på den store dag.  

 

Hvilke smykker passer til en brudekjole?

Hvilke smykker, der passer til en brudekjole, afhænger meget af den brudekjole, du vælger. Nedenfor giver vi en lille guide til hvilke smykker, der passer til din brudekjole, alt afhængig af farven:  

  • Hvid kjole: Med en hvid brudekjole vil du gøre klogt i at bruge sølvsmykker.
  • Cremefarvet kjole: Her anbefaler vi, at du bruger guldsmykker.
  • Rødlig kjole: Her anbefaler vi, at du matcher kjolen med smykker i rosenguld.

Derudover afhænger det også meget af, hvilke udskæring din kjole har:
  • Stropløs: Overvej at undvære halskæden og fokuser på dine øreringe. Det kan for eksempel være øreringe, der hænger lidt, og som matcher brudebuketten.
  • V-udskæring: Her vil det være perfekt med en lang halskæde, som kan stjæle fokus lidt.
  • Halter-neck: Her kan du overveje at droppe smykkerne, og i stedet for fokusere på at gøre en masse ud af dit hår.

 

Smykker og bryllupstraditioner

Til bryllupper er der nogle forskellige traditioner, og en af de mest anerkendte er “Noget nyt, noget lånt, noget gammelt og noget blåt”, som du med garanti har hørt om før eller set i film. Men hvad er det de forskellige dele egentlig symboliserer?


Noget nyt:
Traditionen siger, at alle brude skal bære noget nyt til deres bryllup. Det nye symboliserer, at bruden starter et nyt kapitel af sit liv med sin nye mand. Heldigvis er det jo sådan, at de fleste køber en brudekjole og nye smykker til deres bryllup, så den er ret nem at få krydset af.

Noget lånt:
Udover noget nyt, siger traditionen også, at man skal bære noget lånt, da det symboliserer, at familie og venner vil være der for bruden uanset hvad. Derfor låner mange brude et smykke fra en veninde eller et familiemedlem. Dog skal du være opmærksom på, at det giver uheld, hvis du låner noget fra en fraskilt.

Noget gammelt:
Ikke alene skal du have noget nyt og lånt til dit bryllup, du skal også have noget gammelt. Dette repræsenterer nemlig, at du aldrig må glemme din fortid, selvom der nu starter et nyt kapitel af dit liv. Her kan du låne et gammelt familie smykke, og på den måde slår du to fluer med ét smæk.

Noget blåt:
Til sidst skal du have fat i noget blåt. Det blå symboliserer nemlig, at du sværger evig troskab og loyalitet overfor din nye mand. Hvis du er rigtig smart, låner du et gammelt smykke fra en veninde eller familiemedlem, hvor der indgår noget blåt. Så har du slået tre fluer med ét smæk; noget blåt, noget lånt og noget gammelt.

 

inspiration til bryllup 

Guld, sølv eller perler til bryllup

Det er meget forskelligt, om kvinder til bryllupper har guldsmykker, sølvsmykker eller perlesmykker. Det afhænger nemlig meget af den stil, du som brud vælger at have på den store dag.

Har du en meget klassisk og romantisk stil, kan du passe vælge nogle øreringe med perler, som vil se super fint ud. Har du den romantiske stil, kan du også overveje, om du vil have perlearmbånd eller perlehalskæder på til den store dag.

Hvorvidt du skal have guld- eller sølvsmykker til brylluppet afhænger meget af, hvad farve din kjole har. Bærer du en hvid kjole til dit bryllup, anbefaler vi, at du går med sølvsmykker, som vil stå i smuk kontrast til den flotte kjole. Har du derimod en mere cremefarvet kjole, kan du med fordel gøre brug af guldsmykker, som vil passe perfekt til. Hvad end din stil er romantisk, klassisk, vintage eller noget helt fjerde, så går du sjældent galt i byen med guld- og sølvsmykker alt efter farvevalget af din kjole.

 

Hvilke traditioner er der for smykker ved et bryllup?

På din bryllupsdag er der tradition for, at du vælger smykker, der ikke fjerner opmærksomhed fra kjolen. Derfor er der mange, der vælger enkle og klassiske smykker, der passer godt til en romantisk kjole, imens en kjole med kant ser godt ud med lidt mere udfordrende smykker.

Derudover er der også traditionen med noget nyt, noget lånt, noget gammelt og noget blåt. Her kan du passende købe et nyt smykke i blåt og låne et gammelt smykke fra en veninde eller et familiemedlem, da du så slår to fluer i et smæk med begge smykker.

 

5 gode råd når du skal vælge smykker til dit bryllup

Når du skal finde smykker til din store dag, kan det være meget overvældende. Du vil gerne have, at det hele er perfekt, og her er dine smykker naturligvis ingen undtagelse, men her er fem gode råd, når du skal vælge smykker:

1. Tænk meget over, hvordan din kjole er skåret, og hvilken udskæring den har. Alt afhængigt af din udskæring er der forskellige tommelfingerregler. Til stropløse kjoler kan du med fordel have en kort kæde på, eller helt overveje at droppe halskæden og fokusere på øreringene. Til halter-neck anbefaler vi, at du dropper smykkerne og i stedet fokuserer på dit hår. Til en V-hals vil det være rigtig pænt med en rund, lang halskæde.

2. Match dine smykker til din kjole. Er din kjole hvid, så brug nogle sølvsmykker, da de spiller rigtig godt sammen. Er din kjole mere cremefarvet vil det være rigtig pænt med guldsmykker i stedet.

3. Overvej at mikse og matche lidt mellem dine smykker, så det ikke matcher alt for meget.

4. Lad være med at overdrive med dine smykker til dit bryllup. Hold dig i stedet til få smykker, så din brudekjole også kan få lov til at skinne igennem.

5. Sidst, men ikke mindst, så vælg smykker, du føler dig tilpas i. Det er dit bryllup, og hvis du ikke er til store smykker, så hold dig til dine simple smykker.

 

Morgengave til hende

Står du og skal bruge en morgengave til din kommende kone, så går du aldrig galt i byen med smykker. Smykker er en af de allermest populære morgengaver, du kan komme på, da kvinder altid vil blive glade for lidt nye smykker. En pæn halskæde eller armbånd er derfor en ideel morgengave til din kommende kone. Et godt tip er at være opmærksom på, om din kommende kone går med sølv- eller guldsmykker, da de fleste kvinder har en præference.

 

Se vores udvalg af perlesmykker, vedhæng med dato og kærlighedsmykker der også kan bruges til valentins dag.

bryllupssmykker DroppsBySzhirley Guides smykker

← Ældre indlæg Nyere indlæg →