Loading...

Guide: Hvilke solbriller passer til dit ansigt?

Solbriller er et must-have i enhver garderobe, da de virkelig kan fuldende din stil, samtidig med at de passer på dine øjne. Mange forbinder solbriller med sommeren, men vi anbefaler, at du også bærer et par solbriller om vinteren, når solen titter frem. Men nu om dage er der et hav af solbriller i et væld af forskellige former og farver, så hvordan finder man lige de helt rigtige solbriller? Ja, det kommer meget an på, hvilken hovedform du har. Læs med her, hvor vi guider dig til at finde de perfekte solbriller til dig.

Honey dansk design solbriller oversize firkantede Dropps By Szhirley


Sådan finder du de perfekte solbriller

For at finde de perfekte solbriller, er det vigtigt, at du ved, hvilken ansigtsform du har. Populært arbejder man med fem forskellige ansigtsformer, og det er et super udgangspunkt, hvis du ved, hvilken ansigtsform du har. Ved du ikke det, kan du læse om, hvordan du finder din ansigtsform lige neden for.


Derudover er det også en god idé at overveje, hvilken stil du har. Solbrillerne kan oftest bruges til at fuldende din stil, så det giver god mening at køre et par farvefulde solbriller, hvis det er din stil. Har du omvendt en lidt mere nedtonet stil, så skal dine solbriller matche dette.

Sidste råd er at prøve solbrillerne, inden du beslutter dig for at beholde dem. Det er sådan du bedst finder ud af, om de passer til dig eller ej.


Hvilken ansigtsform har jeg?

Du kan finde frem til din ansigtsform på lidt forskellige måder, men den nemmeste måde er faktisk ved at måle. Med denne metode skal du have taget et billede up-close forfra, som du derefter printer ud så stort som muligt. Du skal måle fire steder:
  • Længden af dit ansigt, fra hårgrænsen til spidsen af din hage
  • Bredden af din pande, hvor du er bredest. Det er for de fleste ca. halvvejs mellem din hårgrænse og dine øjenbryn.
  • Bredden af dit ansigt, hvor din kæbe er bredest.
  • Bredden af dit ansigt, hvor dine kindben er bredest.


Vi har i denne guide valgt de fem ansigtsformer, der er mest udbredt, nemlig:

  • Rundt ansigt: Her er dit ansigt næsten lige så langt, som det er bredt. Dine former er bløde og runde.
  • Ovalt ansigt: Her er dit ansigt ca. halvanden gang så langt, som det er bredt. Dit ansigt vil være bredest ved dine kindben.
  • Aflangt ansigt: Her minder din ansigtsform meget om den ovale, men længden af dit ansigt vil være mere end halvanden gang så langt som bredden.
  • Firkantet ansigt: Her vil din kæbe være ca. lige så bred som din pande og hårgrænse. Et firkantet ansigt vil ofte være lige så bredt, som det er langt, og dine vinkler vil være skarpe og klart markerede.
  • Hjerteformet ansigt: Med denne ansigtsform er du lidt bredere over kindbenene og panden, alt imens din kæbelinje er lidt smallere og med en spids hage.


Hovedform til solbriller

 

Solbriller der passer til et rundt ansigt

Er dit ansigt rundt, anbefaler vi, at du går efter et par solbriller med et smalt stel, hvor stængerne er højt placerede, og stellet skråner mod hagen. På den måde virker dit ansigt lidt længere og smallere. Den populære model cat eye vil være god til dit ansigt, og du kan passende tage et kig på vores model, #Meow. Prøv at undgå solbriller, der er meget store og runde, da dit ansigt blot vil så mere rundt ud.

Solbriller der passer til et ovalt ansigt

Er dit ansigt ovalt, er du ret heldig, da du kan bruge stort set alle solbrillemodeller, der findes på markedet. Du kan med fordel købe en model, der passer til størrelsen på dit ansigt. Generelt vil rektangulære modeller passe dig rigtig godt, da stellet gerne må være lige så bredt som dit ansigts bredeste punkt. På denne måde får du tydeligere vinkler i ansigtet. Med fordel kan du kigge på vores model, #EyeCatcher.

Solbriller der passer til et aflangt ansigt

Er dit ansigt aflangt, skal du vælge en model, der passer til bredden på dit ansigt. Med et par større, firkantede briller har du mulighed for at skabe balance i dit ansigt, og et par oversize og store solbriller vil passe godt til dig. Med sådan en model får dit ansigt lidt mere bredde, og du kan afbalancere det aflange.


Solbriller der passer til et firkantet ansigt

Er dit ansigt firkantet, vil dit kæbeparti ofte være mere markeret. Du kan med fordel gøre de kantede træk lidt blødere og kæbepartiet lidt smallere ved at vælge en model, der trækker opad. Undgå at få et alt for rundt stel, da der vil være for stor forskel på den firkantede kæbe. Et godt bud på en solbrille, der vil være god til dig, er vores cat eye model #BlackDropps.

Solbriller der passer til et hjerteformet ansigt

Er dit ansigt trekantet bør du skabe et lidt bredere kæbeparti ved at vælge solbriller med bløde former. Du skal arbejde på at skabe harmoni mellem din smalle kæbe og din bredere kindben og pande. En solbrille model, der vil være god til dig, er vores #Meow, der har nedadgående linjer, som kan blødgøre linjerne i dit ansigt. Hold dig fra alt for store stel, da de hurtigt kan dominere dit ansigt.

Cat eye solbrille sort danske design af Szhirley Dropps By Szhirley

Hvilken hovedform passer cat eye til ? 

Cat eye solbriller passer rigtig godt til et rundt, firkantet eller hjerteformet ansigt. Du vil med en cat eye model kunne blødgøre linjer i dit ansigt, og modellen kan være med til at blødgøre dit ansigt. Derudover passer den naturligvis også til et ovalt ansigt, da folk med en oval hovedform kan bære de fleste solbriller.

Hvilken hovedform passer firkantede solbriller til ? 

Firkantede solbriller passer godt til det et rundt eller aflangt ansigt. Du vil med et par firkantede solbriller kunne skabe lidt balance i dit ansigt og får dit runde ansigt til at se mere aflangt ud. Du skal blot sørge for, at stængerne sidder midt på stellet, da de ellers vil trække ansigtet lidt nedad. Du kan selvfølgelig også bruge en firkantet solbrille, hvis du har en oval hovedform.

Hvilken hovedform passer runde solbriller til?

Runde solbriller passer primært godt til et hjerteformet ansigt, hvor solbrillerne kan blødgøre linjerne i dit ansigt, og hvor du kan få skabt et lidt bredere kæbeparti. Du kan selvfølgelig også bære runde solbriller, hvis du har en oval hovedform.

Hvilken hovedform passer aviator solbriller til?

Aviator solbriller passer super godt til folk, der har et aflangt ansigt. Med aviator solbriller har du mulighed for at skabe balance i dit ansigt, da du får et lidt bredere ansigt, og dit ansigt derfor ikke vil synes lige så aflangt. Det fungerer også super godt, fordi stængerne sidder lidt længere nede på stellet.

Hvilken farve solbriller klæder mig?

Farven på dine solbriller er selvfølgelig også en væsentlig del af det hele. Her kigger vi blandt andet på, om du er varm- eller koldblodet.


Er du varmblodet vil din hud typisk være lidt mere bronze i det, og du har typisk brune eller grønne øjne. Dit hår er typisk blondt eller gyldenbrunt. Har du disse farvenuancer vil du have godt af varme farver, der kan dække over brun, rød, grøn og orange.

Er du derimod koldblodet, er din hudtype oftest lysere eller rosa, dine øjne er blå eller sorte, og du har oftest mørkt hår. Her vil de kølige farver såsom grå, blå og sort passe godt til din hudtype.

Se vores udvalg af solbriller, vi kalder dem Szhades. Vores oversize sorte solbriller #Smokey, Cat Eye solbrillen #Meow eller vores eksklusive #EyeSpy i genanvendeligt Acetat.

DroppsBySzhirley Guides solbriller szhades

Nyere indlæg →