Loading...

GUIDE: 5 gode råd: Hvordan styler jeg en kimono?

Kimonoen er drønpopulær, og det forstår vi godt! Den er smuk, elegant og kan styles på et væld af forskellige måder.

Rigtig mange spørger os til råds om, hvordan kimonoen skal bruges eller hvordan den skal bindes. For mange er det nemlig et stort ønske at tilføje en kimono til garderoben, men hvis du ikke har ejet sådan en lækker sag før, så kan det også være rart med lidt inspiration og råd.

Så her kommer vores store guide til at bruge og style din kimono.  

Kimono designet af Szhirley. Dropps By SzhirleyHvordan styler man en kimono?

Noget af det bedste ved kimonoen er, at den kan bruges på virkelig mange forskellige måder. Det afhænger helt af årstiden, dit outfit og dagens anledning.

Om sommeren kan du bruge en kimono som en kjole, den kan lune skuldrene på kølige sommeraftener eller du kan bruge en kimono over din bikini.  

Når det er lidt køligere i vejret, er en kimono perfekt over et par bukser, eller du kan bruge din kimono som morgenkåbe, så du kan føle dig både pæn og lun om morgenen.

Ikke nok med det, så kan en kimono bruges til både fest og hverdag alt efter, hvordan du styler den. Du kan dresse den op eller ned alt efter hvilke smykker, sko eller tøj du sætter den sammen med.


5 gode råd når du styler din kimono

  1. Lad dig ikke begrænse, og vær ikke bange for at eksperimentere – kimonoen kan bruges på mange forskellige måder
  2. Du kan binde en lille knude på kimonoen for at fremhæve din barm, talje eller hofter. Se hvordan Szhirley binder sin #Breeze kimono.  
  3. Kimonoen kan også hænge løst, så den flagrer frit omkring kroppen og giver et goddesslike look.
  4. Brug kimonoen til sommerfesten ved at style den med en flot kjole, smykker og stiletter
  5. Du kan også bruge en kimono til hverdag over et par jeans eller sammen med din yndlings hverdags-kjole.


Hvad passer sammen med en kimono? 

Der er ingen regler, når det kommer til valget af sko, tøj eller accessories, der kan matches med en kimono. Brug din kimono sammen med en kjole, en bikini, over en top eller som en kjole i sig selv.  En kimono kan være center piece i dit outfit eller den kan fungere som en accessorie, der giver dit outfit et sidste pift.

Så slip kreativiteten løs, og leg med kimonoens mange forskellige kombinationsmuligheder!

Sort kimono designet af SzhirleyKan man bruge kimono til bukser?

Ja, du kan sagtens sætte din kimono sammen med et par bukser. Prøv for eksempel at hoppe i et par slim jeans og en hvid top, og se selv, hvor godt det fungerer. Matchet med et par bukser fungerer din kimono som en feminin og elegant bluse.

Høje eller flade sko til kimono?

Du kan bruge både høje og flade sko til din kimono – det kommer helt an på, hvilket look du er ude efter. Hvis du sætter din kimono sammen med et par flade sneakers, kan du give den feminine kimono et sporty og casual strejf, mens et par flade sandaler vil understrege den lette, gudindeagtige vibe, som kimonoen også kan have.  

Med et par høje sko eller stiletter til din kimono sætter du en stor fed streg under elegant. Kombinationen af høje hæle og den flagrende kimono vil fremhæve din ben og din statur. 


Hvornår kan man bruge en kimono?

Du kan bruge din kimono uanset vejr og årstid. På de aller varmeste sommerdage, kan den bruges med bare ben eller som kimono til stranden, og på køligere årstider kan den bruges til jeans og med en trøje under.

Szhirleys #Breeze kimono er lavet i 100 procent polyester, som er et meget let og luftigt materiale. Derfor er den super anvendelig at have på om sommeren, men den kan også sagtens bruges sammen med en langærmet kjole eller trøje, når det er køligt.

5 fordele ved at bruge en kimono?

  1. En kimono er nem at dresse op eller ned – brug den til fest eller hverdag efter behov.
  2. Du kan bruge din kimono til alt fra morgenkåbe til festkjole eller som uundværligt strand-accessorie.
  3. En kimono giver dit outfit kant og er en vaskeægte eye catcher.
  4. Det er nemt at have en kimono med på farten – Szhirleys #Breeze fylder næsten ingenting, og den krøller ikke.
  5. Du kan bruge din kimono uanset hvor koldt eller varmt vejret er.

 

 

Hvad er en kimono? 

En kimono er en dragt med brede ærmer, som kan være mere eller mindre faconsyet. Kimonoen kan være enten lang eller kort afhængigt af design. De fleste kimonoer er lavet i tynde materialer og kan bindes omkring livet med et bånd eller en knude.

Der findes mange nyfortolkninger af kimonoen, og de findes i dag i flere forskellige designs og farver

Hvor stammer en kimono fra?

Kimonoen stammer oprindeligt fra Japan, og blev opfundet helt tilbage i 700-tallet. Det er landets nationaldragt og den er forbundet med mange traditioner og skikke. I 1900-tallet slog de moderne kimonoer for alvor igennem i den vestlige verden, og de store modehuse begyndte at bruge den japanske dragt som inspiration for en række nye designs og fortolkninger af kimonoen.

Hvad betyder kimono?

Kimono er japansk og kan bedst oversættes til ”noget man har på”. Og med vores egne ord kan vi da lige tilføje, at det endda er noget du kan have på uanset vejr, årstid, outfit eller anledning.

 Sandfarvet kimono designet af Szhirley

Se her vores store udvalg af kimonoer i vores kimono #Breeze kollektion.

Guides kimono tilbehør tøj

← Ældre indlæg Nyere indlæg →